Sözlükte kabak tatlısı lobisi var, kızacaklar biliyorum da; neyini seviyorsunuz anlamıyorum.
El-tanım: Şişirilmiş bir balondur efendim.
kabak tatlısı
Tahin ve cevizle efsane olan tatlı.
ıssız bir adaya düşsem yanıma alacağım tatlı.
Kabak aşısından imal karpuz piyasaya düştü düşeli heç aramadığım datlı.
Uzun zamandır sözlük semalarında övülmeyen tatlı, hayırdır kabak tadı mı verdi. Teyzem getirdi geçen bir kabak bahçe mahsulü. Pek güzelmiş yiyenlerin yalancısıyım. Tek katkım tabağa koyup tahinle ve cevizle süslemek oldu. Mesafeli ilişkimiz devam ediyor.
Dip not: hala daha sevmediğim tatlıdır.
Dip not: hala daha sevmediğim tatlıdır.
bizimkiler iki tane kocaman kabak aldıkları için yaklaşık iki aydır düzenli olarak tükettiğimiz tatlı. yemekten bıktım mı peki? elbette hayır. tahin bitmedikçe sorun yok.
(bkz: kabak tatlısının bekledikçe güzelleşmesi)
(bkz: kabak tatlısının bekledikçe güzelleşmesi)
pazarda hazır dilimlenmiş ve vakumlanmış olarak satılan düzce kestane kabağını daha önce de denemiş ve çok beğenmiştik. derin dondurucuya atılınca bir problem olur mu diye sorduğumuzda, atabilirsiniz dediler ve denemek için derin dondurucuya attık ve 15 gün sonra yapınca farklı bir hoş olmayan bir tat ile karşılaştık. çok sevdiğim kabağı şimdi zar zor yiyorum. israf olacak diye de atamıyorum. Neyse tecrübe etmiş olduk. Kabağı derin dondurucuya atmamak lazımmış.