sözlükte tanımların aslında silinmemesi

1 /
Bunun dünya sözlükle alakası olmadıgını izah edecek Yazılımcı kardeşler neredesiniz? Burada bu konular yazılıp çizilmişti, bir art niyetten sebep değil teknil bi gereklilik doğrultusunda böyle olmak durumunda diye okumuştum. Silinen evet silinemiyor ama aslında siliniyor. Güven zedelemekle alakalı bir şey değil, silinen tanımına kim ulaşabiliyor ki? Bu yazılımda göze çarptı sanırım bu silinememesi durumu. Yoksa haberin bile yok, çünkü gizlenerek silinmişti evet. Helali hoş olsun sildiğim silmediğim nice edebi metinlerim. P. Diğer sözlüklerde de bu böyle>>olmak durumunda diye tahmin ediyorum. Ekşi sözlükte böyle bi olay çıkmıştı yıllar evvel. Herkes tanımı silip gitme peşine düşmüştü de sonra başka engeller koymuşlardı. Üüf nasıl tıkır tıkır yazarlar komple silip gitmişlerdi. Şimdi silme eylemini bile peşi sıra yapamıyorsun.
(bkz: sözlükte tanımların aslında silinmemesi)
yazılımda kayıt silmek hatalara neden oluyor genelde. çünkü o kayıtlara bağlı başka kayıtlar oluyor. kayıt silinince o bağlantılar boşa düşüyor hataya neden oluyor. o yüzden silmek yerine gizlenir/devre dışı bırakılır.
daha dün haberim olmadan tanımım silinmiş, bugün kendim sildiğim tanımı sildiğimi düşünürken silemediğimi öğreniyorum.
edit: teknik nedenlerden dolayıymış.. mahilas adlı yazarın #7035658 ·numaralı entrysi ile bilgi sahibi oldum. teşekkürler.
söz ağızdan bir kere çıkar misali, yazılan silinemiyor. silinmiş gibi oluyor. e, silme butonu olmasın madem, tanım sadece benden gizlenecekse. taslaklar yok, silmek yok, alıp başını gidebilmek yok. silkelen ve kendine gel sözlük, güvenim kırılıyor.
eski yazılımda da yaşanan durum. yazılımda kayıt silmek hatalara neden oluyor genelde. çünkü o kayıtlara bağlı başka kayıtlar oluyor. kayıt silinince o bağlantılar boşa düşüyor hataya neden oluyor. o yüzden silmek yerine gizlenir/devre dışı bırakılır.

tabi bir de "dursun lazım olur" şeklindeki şeytani düşünce var ama orayı karıştırmayalım şimdi. *
mevcut yazılımda sildiğinizi sandığınız tanımlar aslında silinmiyor,sadece gizleniyor. sildiğiniz bir tanımın numarasını aramada arttığınızda karşınıza çıkıyor.