darkthrone

norveçli bir black metal grubudur. ilk kurulduğunda bir death metal grubuydular. a blaze in the northern sky albümüyle black metal icra etmeye başlamışlardır. grubun ilk kadrosu şu şekildeydi: davulda fenriz, bas gitarda dag nilsen, gitar/vokalde nocturno culto ve gitarda zephyrous. darkthrone'da hiçbir zaman gidenin yerine başkasını almak olmadı. bu yüzden grup şu an iki kişidir. dag nilsen, a blaze in the northern sky albümü sonrası, zephyrous da panzerfaust sonrası gruptan ayrılmıştır.

grup üyeleri

şimdiki üyeler

nocturno culto (ted skjellum) – solo gitar, bas gitar, vokal, şarkı sözleri (1988-günümüz)
fenriz (gylve fenris nagell) – bateri, gitar, bas gitar, vokal, şarkı sözleri (1988-günümüz)

eski üyeler

ıvar enger (zephyrous) – gitar (1988–1993)
dag nilsen – bas gitar (1988–1991)
anders risberget – gitar (1988)

diskografi

stüdyo albümleri

1991 soulside journey grubun tek death metal albümü (demolar hariç).
1992 a blaze in the northern sky bas gitarist dag nilsen ile son albüm.
1993 under a funeral moon gitarist ıvar enger ile son albüm.
1994 transilvanian hunger bazı sözler varg vikernes'indir.
1995 panzerfaust bazı sözler varg vikernes'indir.
1996 total death dört konuk tarafından yazılan şarkı sözlerini bulundurur.
1999 ravishing grimness
2001 plaguewielder
2003 hate them
2004 sardonic wrath son black metal albümü.
2006 the cult is alive müzik tarzlarında önemli bir değişim.
2007 f.o.a.d.
2008 dark thrones and black flags
2010 circle the wagons

derleme ve takdir albümleri

1998 – darkthrone holy darkthrone – sekiz norveçli grubun bulunduğu takdir albümü.
1999 – the next thousand years are ours – multimedya disk ve on dört grubun bulunduğu takdir albümü.
2000 – preparing for war – 1988–1994'e kadar olan şarkıların derlemesi
2008 – frostland tapes – grubun ilk demoları (land of frost, a new dimension, thulcandra, cromlech) içeren albüm.

ep'ler

2005 – under beskyttelse av mørke (under cover of darkness)
2006 – too old, too cold
2007 – nwobhm

demolar

1988 – land of frost
1988 – a new dimension
1989 – thulcandra
1989 – cromlech
1991 – goatlord (ilk 1997'de yayınlandı)

tarihin en sağlam black metal albümlerinden 1992 senesi

devamını gör...

Bu başlığa bir şeyler girmek için üye olabilirsiniz.