kum kedisi

--- alıntı ---

çölde yaşayan tek vahşi kedi olan kum kedisi kuzey afrika, orta doğu ve orta asya’da görülür. 3.5 kilo ağırlığındaki bu çöl savaşçısı, zehirli yılanları bile öldürme yeteneğine sahip olsa da çoğunlukla küçük kemirgenler ve kuşları avlar.

kum kedisi, çölün zorlu ikliminde hayatta kalmak için iyi bir donanıma sahiptir. yoğun kum rengindeki kürkü onu çöl gecelerinin donduruculuğundan korur. patilerindeki tuhaf siyah tüyler ise parmaklarını kumun kavurucu sıcaklığından korur. kocaman kulakları ile bakmaya doyamasak da saklanmakta usta olduğu için kum kedisini vahşi doğada görmek kolay değildir.

yabandaki kum kedisinin popülasyon büyüklüğü hakkında yeterli bilgi yoktur, ancak ıucn kırmızı listesinde “az endişe edilen” listesindedir ve sayılarının sabit olduğu düşünülür.

--- alıntı ---

devamını gör...

Bu başlığa bir şeyler girmek için üye olabilirsiniz.

Benzer Başlıklar