din ile para dindarlıkla zenginliğin karşılaştırıştırılarak yapılan her türlü yorum, değerlendirme ve eleştirinin yanlış olduğu durumdur. Bu ayrı bir açıklama gerektirir ancak gerçektir. Çünkü ortalama insan CHP'lilere bakarak CHP hakkında, Ankaralılalara bakarak Ankaralılar hakkında, Ruslara bakarak Ruslar hakkında hüküm verip genellemeler yaparak yaşar. Soğumak zaten duygusal bir bir tepkidir. Sempati duymak veya soğumanın akılla mantıkla alakası yoktur.

herakleitos'a göre de başlangıçta logos yani söz vardır. O söz evreni düzenli bir bütün olarak kuran devinim sağlayan çekip çeviren yasalar bütünüdür.
Antik Yunan'ın büyük tragedya şairi Euripides'in yazdığı bir oyundur.
Merkezî Türkiye toprakları olarak alırsak, doğu medeniyeti, batı medeniyeti olarak adlandırma yapılabilir. Batı medeniyetinin içinde İngiliz alman Fransız... Kültürleri vardır. Doğu medeniyetinde İran kültürü başta olmak üzere Çin medeniyeti, Hint medeniyeti gibi kültür ve medeniyet toplulukları vardır. Demem o ki başlıkta hata var. Sosyoloji bilimine göre genel kabul kültürün milli olduğu, benzer kültürlerin de medeniyeti oluşturduğu şeklindedir. Türkiye Türkleri için son durum şudur: çoğu İslam dinine mensup bu insanlar türk kültürü ile var olup 19. Yüzyılda İslam medeniyetini terk ederek batı medeniyetine geçmiş olarak kabul ediliyor.
Yasa uygulayıcılarına yakalandığı takdirde cezalandırılacak olanlardır. Suudi Arabistan'daki Suudi vatandaşları tabi ki.
Fikir çok güzel. Bu fikri de çok güzel yazan biri olunca ortaya bir şaheser çıkıyor.
Üstünde kitaplar, karalama kağıtları, kalemler ve diz üstü bilgisayar var. Çalışma masası sonuçta, üstünde Komodo ejderi olacak değil.
Benim felsefem temel ihtiyaçlar açısından Yok edilmiş yoksulluk olduğu için bana ters. Ben zekat verecek bir kimsenin bulunmadığı bir ülke hayal ediyorum.
Henüz yazılmamış olan şiirdir. Hiçbir şeyin en güzeli gelmedi daha.
unorthodox dizisinde hasidik Yahudi topluluğundan ayrılıp Berlin'e kaçan kadının durumu için topluluğun liderinin beyanıdır. Belki de hakikat arayışında olanların yoldan çıkmaları gerekir.
Kuş kafesten uçtu artık, arzu etmek nafile,
Belki bir gün sen de ağlarsın o gönlünden yine
(Fā i lā tün/ (Fā i lā tün/(Fā i lā tün/ (Fā i lün)
Belki bir gün sen de ağlarsın o gönlünden yine
(Fā i lā tün/ (Fā i lā tün/(Fā i lā tün/ (Fā i lün)
Katılmak istediğim bir organizasyondur. Bir yıl oldu gönlüme göre ince sazlı bir ortamda leziz bir akşam yemeği yemeyeli. Dostlarla sohbet edebileceğimiz bir masada güzel müzikler ruhumuzu, eşsiz sohbet beynimizi, leziz tabaklar da midenizi doyursa ne iyi olur. Sözlük platformu bir el atsa da hep birlikte bunu yapsak fena mı olur?
Yoktur. Bilimsel bilginin en temel ilkesi yanlışlanabilir olmasıdır.
İcrasında prova yok, silgi yok, ön izleme yok, kopyala yapıştır yok,
Mizacınız, doğduğunuz tarihsellik ve coğrafya, aileniz, alacağınız birkaç karar ile karşınıza çıkacak birtakım kişiler bu sanatın icrasının niteliğinde etkili olacaktır.
Bu sanatın iki amacı vardır:
1. Sanatı sürdürmek yani yaşamak hayatta kalmak,
2. Bu sanatı iyi icra etmek yani iyi yaşamak.
Mizacınız, doğduğunuz tarihsellik ve coğrafya, aileniz, alacağınız birkaç karar ile karşınıza çıkacak birtakım kişiler bu sanatın icrasının niteliğinde etkili olacaktır.
Bu sanatın iki amacı vardır:
1. Sanatı sürdürmek yani yaşamak hayatta kalmak,
2. Bu sanatı iyi icra etmek yani iyi yaşamak.